Categories: NagerechtenRecepten

Compote van rabarber met aardbei

De friszure smaak van rabarber leent zich goed voor combinaties met zoete aardbeien. Maak er bijvoorbeeld compote van: zowel warm als koud met ijs heerlijk als nagerecht.

Ingrediënten voor 4 personen
400 gram rabarber, 250 gram aardbeien, 4 eetlepels suiker, ¼ l water, sap van 1 citroen, 2 eetlepels sinaasappellikeur, 2 eetlepels maïzena

Bereiding (circa 45 minuten)

Schil de rabarber, maak de stelen schoon en snijd ze in hapklare stukken. Was de aardbeien en deel ze in vieren. Breng het water met de suiker, het citroensap en de sinaasappellikeur aan de kook, voeg de rabarber toe en laat alles 10 minuten op een kleine vlam koken. Voeg dan de aardbeien toe.
Roer de maïzena glad met water en giet dit langzaam door het vruchtenmengsel. Breng de compote opnieuw aan de kook, laat alles afkoelen of dien warm op, bijvoorbeeld met ijs. Voeg er indien gewenst nog wat suiker aan toe.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago