De friszure smaak van rabarber leent zich goed voor combinaties met zoete aardbeien. Maak er bijvoorbeeld compote van: zowel warm als koud met ijs heerlijk als nagerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
400 gram rabarber, 250 gram aardbeien, 4 eetlepels suiker, ¼ l water, sap van 1 citroen, 2 eetlepels sinaasappellikeur, 2 eetlepels maïzena
Bereiding (circa 45 minuten)
Schil de rabarber, maak de stelen schoon en snijd ze in hapklare stukken. Was de aardbeien en deel ze in vieren. Breng het water met de suiker, het citroensap en de sinaasappellikeur aan de kook, voeg de rabarber toe en laat alles 10 minuten op een kleine vlam koken. Voeg dan de aardbeien toe.
Roer de maïzena glad met water en giet dit langzaam door het vruchtenmengsel. Breng de compote opnieuw aan de kook, laat alles afkoelen of dien warm op, bijvoorbeeld met ijs. Voeg er indien gewenst nog wat suiker aan toe.
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…