Ingrediënten (voor 4 personen)
– 4 kipfilets à 500 g
– 8 el olijfolie
– 150 ml kippenbouillon
– 1 tl kardemompeulen
– ½ kaneelschors
– 1 vanillestokje
– 1 knoflookteentje
– 2 schijfjes gemberwortel
– 1 gedroogd chilipepertje
– 1 tl rasp van een onbespoten citroen
– 1 mespunt saffraandraadjes
– 1 takje rozemarijn
– sap van een citroen
– zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 100 graden onder- en bovenwarmte. Spoel de kipfilets af, dep ze droog en bak ze in 1 eetlepel hete olijfolie 1 tot 2 minuten aan beiden kanten aan. Haal ze uit de pan en bak ze in de oven, op een rooster boven een opvangpan, in 30 minuten gaar.
Breng de kippenbouillon aan de kook, haal van het vuur en voeg kardemompeulen, kaneelschors, vanillestokje, knoflookteentje, gemberschijfjes, chilipepertje, citroenrasp en saffraandraadjes toe. Laat 5 minuten trekken. Voeg het citroensap en de rest van de olijfolie toe en breng met zout en peper op smaak.
Haal de kipfilets uit de oven, kruid ze licht met zout en peper en snijd ze in plakjes. Doe ze in een vuurvaste schaal en giet de kruidenmarinade erover. Garneer met de rozemarijn en dien heet op of laat ze afgedekt in de koelkast afkoelen en serveer ze koud.
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…