Ingrediënten (voor 4 personen)
– 4 kipfilets à 500 g
– 8 el olijfolie
– 150 ml kippenbouillon
– 1 tl kardemompeulen
– ½ kaneelschors
– 1 vanillestokje
– 1 knoflookteentje
– 2 schijfjes gemberwortel
– 1 gedroogd chilipepertje
– 1 tl rasp van een onbespoten citroen
– 1 mespunt saffraandraadjes
– 1 takje rozemarijn
– sap van een citroen
– zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 100 graden onder- en bovenwarmte. Spoel de kipfilets af, dep ze droog en bak ze in 1 eetlepel hete olijfolie 1 tot 2 minuten aan beiden kanten aan. Haal ze uit de pan en bak ze in de oven, op een rooster boven een opvangpan, in 30 minuten gaar.
Breng de kippenbouillon aan de kook, haal van het vuur en voeg kardemompeulen, kaneelschors, vanillestokje, knoflookteentje, gemberschijfjes, chilipepertje, citroenrasp en saffraandraadjes toe. Laat 5 minuten trekken. Voeg het citroensap en de rest van de olijfolie toe en breng met zout en peper op smaak.
Haal de kipfilets uit de oven, kruid ze licht met zout en peper en snijd ze in plakjes. Doe ze in een vuurvaste schaal en giet de kruidenmarinade erover. Garneer met de rozemarijn en dien heet op of laat ze afgedekt in de koelkast afkoelen en serveer ze koud.
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…