Categories: HoofdgerechtRecepten

Citroenkip met kruidenmarinade

Ingrediënten (voor 4 personen)
– 4 kipfilets à 500 g
– 8 el olijfolie
– 150 ml kippenbouillon
– 1 tl kardemompeulen
– ½ kaneelschors
– 1 vanillestokje
– 1 knoflookteentje
– 2 schijfjes gemberwortel
– 1 gedroogd chilipepertje
– 1 tl rasp van een onbespoten citroen
– 1 mespunt saffraandraadjes
– 1 takje rozemarijn
– sap van een citroen
– zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 100 graden onder- en bovenwarmte. Spoel de kipfilets af, dep ze droog en bak ze in 1 eetlepel hete olijfolie 1 tot 2 minuten aan beiden kanten aan. Haal ze uit de pan en bak ze in de oven, op een rooster boven een opvangpan, in 30 minuten gaar.

Breng de kippenbouillon aan de kook, haal van het vuur en voeg kardemompeulen, kaneelschors, vanillestokje, knoflookteentje, gemberschijfjes, chilipepertje, citroenrasp en saffraandraadjes toe. Laat 5 minuten trekken. Voeg het citroensap en de rest van de olijfolie toe en breng met zout en peper op smaak.

Haal de kipfilets uit de oven, kruid ze licht met zout en peper en snijd ze in plakjes. Doe ze in een vuurvaste schaal en giet de kruidenmarinade erover. Garneer met de rozemarijn en dien heet op of laat ze afgedekt in de koelkast afkoelen en serveer ze koud.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago