In Zuid-Amerika wordt chocola al heel lang gecombineerd met hartige gerechten. Kip met chocolade is een heel gewoon gerecht en aan de chocolademelk wordt chilipeper toegevoegd voor een pittig accent.
Ingrediënten (voor 1 beker)
– 50 g pure chocolade
– 2 dl melk
– ½ kaneelstokje
– vanillestokje of wat vanillesuiker
– ½ chilipepertje of chilipoeder
– suiker naar smaak
– cacaopoeder
Bereiding
Breng de melk met het kaneelstokje, vanillestokje en chili aan de kook. Breek de chocolade in stukjes, voeg aan de melk toe en roer goed totdat alle chocolade gesmolten is. Breng aan de kook maar laat niet doorkoken. Haal kaneelstokje, vanillestokje en het pepertje uit de chocolademelk en giet de warme chocolade in een mok. Voeg suiker naar smaak toe. Versier met een pepertje en cacaopoeder of met een toef geklopte slagroom waar je wat donkere chocolade overheen raspt.
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…