Recepten

Cake met vijgen en ham

Ruik je de heerlijke geur van zelfgebakken cake al? Bereid je voor op heel veel variaties aan smaken en geuren! Foodstylist en auteur Vincent Amiel maakte 40 totaal verschillende recepten, gebaseerd op de authentieke cake. Zowel hartig als zoet, en allemaal passen zin een cakeblik! Wij mogen hierbij één recept delen uit dit heerlijke boek, namelijk de variant met vijgen en ham.

Ingrediënten cake met vijgen en ham

  • 3 eieren
  • 125 gr parmaham
  • 80 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 2/3 zakje bakpoeder
  • 150 gr gedroogde vijgen
  • 10 cl olijfolie
  • 180 gr bloem
  • 12 cl melk

Bereiding cake met vijgen en ham

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Vet de cakevorm in en bestrooi met wat bloem.
  • Snijd de vijgen en de ham fijn.
  • Scheid de eidooiers van het eiwit.
  • Meng in een grote kom de eidooiers met de olie.
  • Voeg melk, bakpoeder en bloem toe en daarna alle andere ingrediënten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een mespuntje zout.
  • Schep ze voorzichtig door het bloemmengsel.
  • Giet het beslag in de vorm en bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Boek Cake bakken – hartig en zoet
Auteur Vincent Amiel
Fotograaf Claire Payen
ISBN 9789462502192
Prijs € 16,50
Uitgever Forte Culinair

 

Tip: Kweek je vijgen in je eigen tuin

lisa

Share
Published by
lisa
Tags: bakken

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago