Bramenjam maken

Geniet nog heel lang van de heerlijke bramen door er jam van te maken. Dit recept is geschikt voor 5 potjes à 200 ml.

Ingrediënten
1 kg bramen
500 g geleisuiker (2:1)
kruiden naar smaak, bijvoorbeeld 2 steranijs of 1 vanillestokje

Bereiding bramenjam
Was de bramen en laat ze uitlekken.
Meng ze met de geleisuiker in een grote hoge pan.
Voeg eventuele kruiden toe.
Breng de jam al roerend op hoog vuur aan de kook en laat het mengsel 3 minuten borrelend koken.
Schep de jam, zonder de kruiden, in de schoongemaakte potjes. Sluit ze goed af.

Tip
Het aroma van volledig rijpe bramen is het best. Je herkent volledig rijpe bramen aan het feit dat ze al een beetje zacht zijn en gemakkelijk van de struik loslaten. De rijpheid kun je niet aan de hand van de kleur beoordelen: ook diepzwarte bramen kunnen nog vrij zuur smaken.

Wist je dat bramen heel erg goed zijn voor je hersenen? Lees meer!

admin

Share
Published by
admin
Tags: fruitjam

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago