Muffins zijn overheerlijk en niet moeilijk te bakken. Door de toevoeging van de bosbessen (of blauwe bessen) en de yoghurt en zure room blijven deze bosbessen muffins bovendien lekker smeuïg.

Een speciaal muffin-bakblik werkt handig. Gebruik ook daarin papieren vormpjes zodat je de muffins er na het bakken gemakkelijk uit krijgt.

Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 25 tot 30 minuten

Ingrediënten voor 12 bosbessen muffins

  • 12 papieren bakvormpjes
  • 1 muffinblik (met 12 kuiltjes)
  • 250 gr bosbessen of blauwe bessen
  • 250 gr bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gr boter
  • 1 ei
  • 3 eetlepels honing
  • 100 gr yoghurt
  • 100 gr zure room
  • poedersuiker voor het bestuiven

Bereiding van de bosbessen muffins

  • Was de bosbessen of blauwe bessen en laat ze vervolgens uitlekken. Dep ze straks goeddeels droog voordat je ze door het beslag mengt.
  • Leg de papieren vormpjes in de kuiltjes van het muffinblik en verwarm de oven voor op 180 ºC  (onder- en bovenwarmte).
  • Meng het bakpoeder door de bloem. Smelt daarna de boter en laat hem wat afkoelen. Roer het ei, de honing, yoghurt en zure room door elkaar. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe.
  • Zeef het meelmengsel erboven en roer dit er doorheen, samen met de bosbessen. Zorg dat alle ingrediënten uiteindelijk goed gemengd zijn.
  • Doe het deeg in de vormpjes, maar maak ze niet te vol, ze rijzen nog.
  • Bak de bosbessen muffins in 25-30 minuten in de oven goudbruin. Haal ze daarna uit de oven en laat ze nog 5 minuten in de vormpjes rusten.
  • Verwijder het papier (je mag het ook laten zitten als je dat handig vindt) en laat de bosbessen muffins afkoelen. Bestuif ze eventueel met wat poedersuiker, voordat je ze serveert. De bosbessen muffins zijn heerlijk bij de koffie of thee!

Heb jij toevallig zelf bessen in de tuin, dan zijn deze natuurlijke extra lekker om in je bosbessen muffins te verwerken. Lees ook eens hoe je deze bessen het beste snoeit. Of maak er eens een heerlijke smoothie van. 

admin

View Comments

    • Ziet er zo heerlijk uit dus net gemaakt alleen zijn ze niet gaar na ruim half uur in de oven op 180 gr?
      En de smaak is ook niet echt lekker helaas..
      Wat heb ik verkeerd gedaan?

      • Beste Yvon,

        We hebben eerlijk gezegd geen idee. Zou het kunnen dat de oven niet heet genoeg is geworden?
        Redactie LandIdee

  • Ik heb ze ook gemaakt helaas niet lekker, wel gaar maar je proeft heel erg de bak poeder en er zit geen zout in wat t allemaal erg laf maakt!
    Helaas moet ik weer opnieuw beginnen. Maar deze worden t niet!

Share
Published by
admin
Tags: bakkenfruit

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

6 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago