Net een weekje terug van Kreta zit ik alweer dagen met mijn handen in het warme sop. Heerlijk dat zeep vilten! Het maakt mijn hart blij en mijn handen zacht. Ook omdat ik enkel met goede kwaliteitszepen werk, die de huid verzorgen.

Je merkt ook echt het verschil met wat vloeibare handzeep met je handen doet! Die kun je beter voor de afwas gebruiken.

Olijfbomen

Heb je een gevoelige huid, dan is olijfoliezeep een zegen. Olijfolie op zich is al een weldaad, zowel voor de innerlijke mens, als voor onze huid. Op Kreta verbouwen ze net zoals in de rest van Griekenland heel veel olijfbomen. En in de dorpen wordt daar de heerlijkste olijfolie van geperst.

Olijfolie is een gezonde olie met veel onverzadigde vetzuren. Dat weten ze heel goed op Kreta. Verzorgende cosmetische producten met olijfolie vind je daar bij de vleet. Ze stoppen het in shampoo, douchegel, gezichtsverzorging, zonneproducten. En in zeep. Je vindt er heel veel olijfoliezeep!

OlijfoliezeepOlijfoliezeep
De meeste olijfoliezeep is niet geparfumeerd, voor velen een voordeel, omdat parfum soms voor allergische reacties kan zorgen. Ikzelf hou nogal van geur, dus zoek ik naar olijfolie met een geurtje. Valt niet mee op Kreta, maar wie goed zoekt, vindt!

Dit heeft me doen besluiten dat ik binnenkort weer eens mijn eigen olijfoliezeep ga maken. Niet moeilijk, wel even een klus die niet zomaar tussendoor kan. Dus lees mijn volgende blog, dan vertel ik je hoe je heilzame olijfolie zeep maakt!

Groetjes!
Inge
Zeep & Deco