Bietenhummus met brandnetelzaad

In het kader van ‘Week van de Smaak‘ maakte Leah Groeneweg van Het Bloemenpad afgelopen week iedere dag een recept met producten uit de natuur.

,,Van de brandnetel kun je niet alleen de jonge topjes eten, maar ook het groene (nog onrijpe) zaad. Wees voorzichtig bij het plukken, ook de trosjes kunnen brandharen bevatten. Ris het nog groene zaad van de steeltjes en gebruik ze in de stamppot, hartige taart of kneed ze door het brooddeeg. Hier gebruik ik ze in een bietenhummus. Ze vormen een gezonde aanvulling op het gerecht en de groene kleur geeft een mooi contrast met het roze rood van de hummus”, vertelt Leah.

Ingrediënten
2 rode bieten, gekookt
1 potje kikkererwten
1 eetlepel tahin (sesampasta)
1 scheut olijfolie
1 teen knoflook
1 theelepel chiazaad
1 theelepel komijnpoeder
Peper en zout

Bereiding bietenhummus met brandnetelzaad
Snijd de bieten in stukken en giet de kikkererwten af.
Pel de knoflook en snijd het in stukjes.
Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot het een smeuïge massa is.
Laat even opstijven in de koelkast.
Deze hummus is lekker op een blaadje witlof of als dip met stengels bleekselderij, wortel en paprika.

Wil je wel eens een workshop van Leah Groeneweg volgen? Kijk hier voor meer informatie.


Misschien vind je dit ook lekker: Socca met witte dovenetel

admin

View Comments

  • In het recept zelf heb je niet de hoeveelheid brandnetelzaad genoemd.
    Hoeveel moet erbij?

Share
Published by
admin
Tags: plukken

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

6 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago