Bietenhummus met brandnetelzaad

In het kader van ‘Week van de Smaak‘ maakte Leah Groeneweg van Het Bloemenpad afgelopen week iedere dag een recept met producten uit de natuur.

,,Van de brandnetel kun je niet alleen de jonge topjes eten, maar ook het groene (nog onrijpe) zaad. Wees voorzichtig bij het plukken, ook de trosjes kunnen brandharen bevatten. Ris het nog groene zaad van de steeltjes en gebruik ze in de stamppot, hartige taart of kneed ze door het brooddeeg. Hier gebruik ik ze in een bietenhummus. Ze vormen een gezonde aanvulling op het gerecht en de groene kleur geeft een mooi contrast met het roze rood van de hummus”, vertelt Leah.

Ingrediënten
2 rode bieten, gekookt
1 potje kikkererwten
1 eetlepel tahin (sesampasta)
1 scheut olijfolie
1 teen knoflook
1 theelepel chiazaad
1 theelepel komijnpoeder
Peper en zout

Bereiding bietenhummus met brandnetelzaad
Snijd de bieten in stukken en giet de kikkererwten af.
Pel de knoflook en snijd het in stukjes.
Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot het een smeuïge massa is.
Laat even opstijven in de koelkast.
Deze hummus is lekker op een blaadje witlof of als dip met stengels bleekselderij, wortel en paprika.

Wil je wel eens een workshop van Leah Groeneweg volgen? Kijk hier voor meer informatie.


Misschien vind je dit ook lekker: Socca met witte dovenetel

admin

View Comments

  • In het recept zelf heb je niet de hoeveelheid brandnetelzaad genoemd.
    Hoeveel moet erbij?

Share
Published by
admin
Tags: plukken

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago