Categories: KoekjesRecepten

Basisrecept zandkoekjes

Ingrediënten 200 g bloem (en wat extra voor het bestuiven), 100 g witte basterdsuiker, 150 g koude roomboter of margarine, 1 eidooier

Bereiding Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Dit kan in de keukenmachine of met de hand. Maak van het deeg een bal, rol die in plasticfolie en leg het deeg een half uurtje in de koelkast zodat het wat steviger wordt.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestuif werkblad en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 40 x 40 centimeter en 3 tot 4 millimeter dik. Steek nu de figuurtjes uit het deeg en breng ze meteen over op de bakplaat waar je een vel bakpapier op hebt gelegd. Leg ze niet te dicht op elkaar, want de koekjes zullen nog iets uitlopen. Wil je de koekjes later ophangen, maak er dan een gaatje in. Kneed de restantjes deeg nog even door, maak een nieuwe deeglap en steek nog wat figuurtjes uit totdat je al het deeg hebt opgemaakt. De bakplaat kan nu in de oven en na 15 tot 20 minuten zijn je koekjes gaar. Laat ze goed afkoelen voordat je de koekjes versiert.

admin

View Comments

  • Ik ga het zeker proberen in de klas. Ik ben leerkracht op de basisschool en heb 20 kleuters. ik laat jullie weten hoe het is gegaan.

    • Leuk idee Ineke! Stuur gerust wat foto's op; we zijn erg benieuwd naar het resultaat. Veel plezier met het bakken!
      Redactie LandIdee

Share
Published by
admin
Tags: bakken

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago