Je ziet hem op verschillende plaatsen staan, de grote parasolzwam ofwel de Macrolepiota procera. Laat dit nu hét ingrediënt zijn voor jouw paddenstoelschnitzels, gemakkelijk, leuk en lekker!
Snijd de stelen van de zwammen eraf. Borstel de hoeden een klein beetje af, maar was ze niet. Kijk goed na of er tussen de lamellen geen kleine beestjes zitten, twijfel je? Snijd de hoed dan door, dan zie je meteen of ze aangevreten zijn.
Meng de eieren met de melk in een kommetje of een diep bord. Verkruimel het oude geroosterde brood of de beschuiten. Bewaar deze kruimels ook in een kommetje of een diep bord. Voeg naar smaak wat peper, zout en kruiden toe aan de kruimels.
Haal de hoeden eerst door het mengsel van ei en melk en vervolgens door het bord met kruimels. Giet wat olie of boter in een koekenpan.
Verdeel de paddenstoelschnitzels in de pan. Bak ze in circa 5 minuten mooi krokant.
Liefhebbers van paddenstoelen kunnen tot in november de eetbare grote parasolzwam (Macrolepiota procera) vinden. Op open plekken in het bos, en zelfs in parken, kan deze zwam een indrukwekkende grootte bereiken. De hoed kan een doorsnee van wel 25 centimeter krijgen, terwijl de steel wel 40 centimeter hoog kan worden.
De parasolzwam is een echte reus dus. Bijzonder is ook de ring, die langs de steel kan worden geschoven. De hoed wordt regelmatig gebruikt in de keuken, onder andere dus voor deze paddenstoelschnitzels.
De Macrolepiota procera is een veelvoorkomende soort die groeit op natte grasgebieden. Je vindt de zwam vaak in heksenkringen. Wees altijd voorzichtig als je zelf paddenstoelen plukt en verwar de grote parasolzwam niet met andere paddenstoelen. Neem een kenner mee als je twijfelt.
Vond je deze paddenstoelschnitzels lekker? Kijk hier voor nog meer heerlijke recepten!
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…