Categories: HoofdgerechtRecepten

Asperge-amandelrisotto met kip

Wil je eens iets anders maken dan de klassieke gekookte asperges met boter en hardgekookte eieren? Probeer eens een risotto met amandelschaafsel en kipfilet!

Ingrediënten voor 4 personen:
4 kipfilets
1 rode chilipeper
2 teentjes knoflook
2 el balsamico-azijn
2 el olijfolie
3 el sojasaus
1 el bruine suiker
250 g witte asperge
250 g groene asperge
2 sjalotten
3 el boter
300 g risottorijst
200 ml droge witte wijn
400 ml kippenfond
400 ml groentebouillon
3 el geschaafde amandelen
1 tl geraspte citroenschil
100 g vers geraspte Parmezaanse kaas
zout/peper/citroensap

Dep de kipfilets droog en snijd ze in stukken. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak hem fijn. Schil de knoflookteentjes. Maak een marinade van de balsamico-azijn, olijfolie, sojasaus, bruine suiker, chili en 1 geplet knoflookteentje. Leg de stukken kipfilet in de marinade, dek de schaal af en zet gedurende minstens 20 minuten in de koelkast.

Schil de asperges; de witte helemaal, bij de groene asperges alleen het onderste deel. Verwijder de harde uiteinden. Snijd de aspergekopjes eraf en houd ze apart. Snijd de stengels in ongeveer 1 cm brede, schuine stukken. Pel de sjalotjes en hak ze met het andere knoflookteentje fijn. Verwarm 2 el boter en bak de asperges, sjalotten en knoflook al roerend kort aan. Voeg de rijst toe en laat het geheel sudderen tot de rijstkorrels glanzen. Blus af met de wijn, voeg geleidelijk de kippenfond en groentebouillon toe en laat de risotto al roerend ongeveer 10 minuten op een klein vuur sudderen. Voeg de aspergekopjes toe en laat de risotto nog eens 5-10 minuten garen (de rijstkorrels mogen niet te zacht zijn).

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan, haal eruit en zet apart. Haal nu de kip uit de marinade, dep droog en bak in een pan met antiaanbaklaag tot de kip lekker knapperig is. Giet de marinade erbij en verhit het geheel.

Roer de geraspte citroenschil, 1 el boter en de versgeraspte Parmezaanse kaas door de risotto. Doe er indien gewenst nog wat groentebouillon bij. Breng met zout, peper en wat citroensap op smaak. Schep de risotto in diepe borden, leg de stukjes kip erop en bestrooi het gerecht met het geroosterde amandelschaafsel.

Bereidingstijd: ca. 1 uur

admin

Share
Published by
admin
Tags: Hollands

Recent Posts

Vijftig tinten groen: zo richt je een botanisch interieur in

Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…

5 dagen ago

Een houten carport die past bij je tuin: Tips en trends voor een natuurlijk geheel

Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…

2 weken ago

Maai met gemak, zo kies je de juiste machine voor jouw gazon

Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…

2 weken ago

Win tickets voor de Landgoedfair op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt | 21 t/m 24 augustus

Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…

4 weken ago

10x de natuur in juli en augustus

In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…

1 maand ago

Voordelig verzekerd: zo vind je de goedkoopste polis voor je huis

Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…

1 maand ago