Categories: HoofdgerechtRecepten

Asperge-amandelrisotto met kip

Wil je eens iets anders maken dan de klassieke gekookte asperges met boter en hardgekookte eieren? Probeer eens een risotto met amandelschaafsel en kipfilet!

Ingrediënten voor 4 personen:
4 kipfilets
1 rode chilipeper
2 teentjes knoflook
2 el balsamico-azijn
2 el olijfolie
3 el sojasaus
1 el bruine suiker
250 g witte asperge
250 g groene asperge
2 sjalotten
3 el boter
300 g risottorijst
200 ml droge witte wijn
400 ml kippenfond
400 ml groentebouillon
3 el geschaafde amandelen
1 tl geraspte citroenschil
100 g vers geraspte Parmezaanse kaas
zout/peper/citroensap

Dep de kipfilets droog en snijd ze in stukken. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak hem fijn. Schil de knoflookteentjes. Maak een marinade van de balsamico-azijn, olijfolie, sojasaus, bruine suiker, chili en 1 geplet knoflookteentje. Leg de stukken kipfilet in de marinade, dek de schaal af en zet gedurende minstens 20 minuten in de koelkast.

Schil de asperges; de witte helemaal, bij de groene asperges alleen het onderste deel. Verwijder de harde uiteinden. Snijd de aspergekopjes eraf en houd ze apart. Snijd de stengels in ongeveer 1 cm brede, schuine stukken. Pel de sjalotjes en hak ze met het andere knoflookteentje fijn. Verwarm 2 el boter en bak de asperges, sjalotten en knoflook al roerend kort aan. Voeg de rijst toe en laat het geheel sudderen tot de rijstkorrels glanzen. Blus af met de wijn, voeg geleidelijk de kippenfond en groentebouillon toe en laat de risotto al roerend ongeveer 10 minuten op een klein vuur sudderen. Voeg de aspergekopjes toe en laat de risotto nog eens 5-10 minuten garen (de rijstkorrels mogen niet te zacht zijn).

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan, haal eruit en zet apart. Haal nu de kip uit de marinade, dep droog en bak in een pan met antiaanbaklaag tot de kip lekker knapperig is. Giet de marinade erbij en verhit het geheel.

Roer de geraspte citroenschil, 1 el boter en de versgeraspte Parmezaanse kaas door de risotto. Doe er indien gewenst nog wat groentebouillon bij. Breng met zout, peper en wat citroensap op smaak. Schep de risotto in diepe borden, leg de stukjes kip erop en bestrooi het gerecht met het geroosterde amandelschaafsel.

Bereidingstijd: ca. 1 uur

admin

Share
Published by
admin
Tags: Hollands

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

6 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago