Lekker, makkelijk en origineel; dat zijn deze herfstige appelbladerdeeg hapjes. Maak ze met je appel- en walnoten oogst. Geniet binnen een halfuurtje van een smakelijk hapje!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries, verspreid ze en laat ze 10 minuten ontdooien. Was de appels, snijd iedere appel door vieren, verwijder het klokhuis en snijd ieder partje in drie schijfjes. Doe de appelpartjes in een beslagkom of grote schaal, strooi er een theelepel kaneel en suiker naar smaak overheen. Schud het geheel even goed door elkaar. Snijd vervolgens de bladerdeeg hapjes in een mooie appelvorm en leg de appelpartjes in het midden van de appelvorm. Pel de walnoten en verspreid deze tussen de appels en langs de rand van de hapjes. Leg een vel bakpapier of bakmat op een bakplaat en verdeel hier de appelbladerdeeg hapjes op. Bak de hapjes in circa 20 minuten gaar en krokant.
Dol op karamel? Maak deze appelbladerdeeghapjes dan nog lekkerder met karamelsaus! Je maakt karamel door de suiker en het water in een steelpan al roerend op te warmen. Schenk de karamelsaus voor of na het bakken over de hapjes.
Laat de appelbladerdeeg hapjes even afkoelen alvorens je ze serveert. Geniet van deze herfstige verrassingen!
Meer recepten vind je hier:
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…