Wat is er nu lekkerder dan zelfgebakken kerstkoekjes?! Maak deze heerlijke pralines.
Voor ongeveer 25 pralines:
amandelschaafsel om de koekjes in te wentelen
4 cl Amaretto
1 bakmix voor appelpralines
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een koekenpan zonder vet en roer het tijdens het roosteren constant om.
Doe het op een bord en laat het afkoelen.
Doe de mix in een kom en meng de droge ingrediënten goed.
Giet de Amaretto over het mengsel en kneed alle ingrediënten tot een stevige massa.
Vorm uit de massa balletjes ter grootte van kersen en wentel die in het amandelschaafsel.
Bewaar de appelpralines in een goed afsluitbaar blik om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Nog toevoegen: 4 cl Amaretto, amandelschaafsel om de pralines in te wentelen
In de mix:
Voor een pot van 1 l
Eerste laag: 150 g poedersuiker
Tweede laag: 50 g grofgehakte appelchips
Derde laag: 50 g rozijnen
Vierde laag: 50 g grofgehakte amandelen
Vijfde laag: 200 g in stukjes getrokken marsepein
Wil je nog meer kerstkoekjes maken? Ga voor originele kerstboompjes of lekkere gingerbread koekjes!
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…