Wat is er nu lekkerder dan zelfgebakken kerstkoekjes?! Maak deze heerlijke pralines.
Voor ongeveer 25 pralines:
amandelschaafsel om de koekjes in te wentelen
4 cl Amaretto
1 bakmix voor appelpralines
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een koekenpan zonder vet en roer het tijdens het roosteren constant om.
Doe het op een bord en laat het afkoelen.
Doe de mix in een kom en meng de droge ingrediënten goed.
Giet de Amaretto over het mengsel en kneed alle ingrediënten tot een stevige massa.
Vorm uit de massa balletjes ter grootte van kersen en wentel die in het amandelschaafsel.
Bewaar de appelpralines in een goed afsluitbaar blik om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Nog toevoegen: 4 cl Amaretto, amandelschaafsel om de pralines in te wentelen
In de mix:
Voor een pot van 1 l
Eerste laag: 150 g poedersuiker
Tweede laag: 50 g grofgehakte appelchips
Derde laag: 50 g rozijnen
Vierde laag: 50 g grofgehakte amandelen
Vijfde laag: 200 g in stukjes getrokken marsepein
Wil je nog meer kerstkoekjes maken? Ga voor originele kerstboompjes of lekkere gingerbread koekjes!
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…