Recepten

Appel-kruimeltaart

INGREDÏENTEN:

Voor 16 stukken

Voor het gistdeeg:
– 1/2 blokje verse gist
– 160 ml lauwwarme melk
– 300 g bloem
– 100 g gemalen hazelnoten
– 100 g snuiker
– 1 snufje zout
– 1 ei
– 80 g boter
Voor het beleg:
– 800 g licht zure appels
– 1/2 biologische citroen (sap)
Voor de kruimels:
– 200 g bloem
– 120 g suiker
– 100 g gemalen amandelen
– 1/2 vanillestokje (merg)
– 150 g boter

– 1 bakblik 30×40 cm

BEREIDING:
Los voor het gistdeeg de gist in de lauwwarme melk op. Meng de bloem in een kom met de noten, suiker en het zout. Maak een kuiltje, giet de doorgeroerde gist erin, voeg het ei toe en verdeel de in kleine stukken gesneden boter over het mengsel. Kneed met de handen of de kneedhaak van de mixer tot een glad deeg. kneed goed door en laat het deeg afgedekt een uur op een warme plaats rijzen. Verwarm de oven voor op 180 graden onder- en bovenwarmte. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in partjes en meng die met citroensap. Meng voor de kruimels de bloem met suiker, amandelen en het merg van het vanillestokje. Smelt de boter en voeg aan het meelmengsel toe. Verwerk met de hand tot kruimels. Kneed het gistdeeg opnieuw goed door en rol het op met een bloem bestoven werkblad uit op het formaat van het bakblik. Bekleed het blik met bakpapier, leg het deeg erop, verdeel de appels en bestrooi met de kruimels. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat voor het opdienen afkoelen.

Bereidingstijd: 45 minuten
Rusttijd: 60 minuten | Baktijd 45 minuten

admin

View Comments

  • Hallo,

    Jullie gerechtjes zijn allen 1 voor 1 super lekker, maar is het echt niet mogelijk om bij de dessertgerechtjes er een paar bereidingen zonder suiker toe te voegen, vooral voor onze diabeticis.
    Hopelijk vindt ik in de komende uitgaven een dessertje zonder echte suiker maar wel met stevia of dergelijke. Dank voor jullie attentie.

    • Beste Chris, de suiker in de gerechten kun je gewoon vervangen door Stevia! Met deze natuurlijke smaakmaker kun je gerechten eenvoudig wat zoeter maken.

Share
Published by
admin
Tags: appelbakken

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

6 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago