Tijdens de zomer iets te vaak gebarbecued of je tegoed gedaan aan ijsjes? Met deze tips verlies je die vakantiekilootjes, ze helpen bij het afvallen. 

Tegen buikvet

Granaatappels zitten boordevol voedingsstoffen, waaronder vitamine C en kalium, die ervoor zorgen dat je veel energie krijgt. Bovendien verminderen ze de drang om te snoepen. Maak bijvoorbeeld een heerlijk frisse cocktail met verse granaatappelpitjes, bronwater, citroen en munt.

Matcha thee voor afvallen

Dat groene thee gezond is, is al langer bekend, maar het helpt je ook met afvallen. Matcha thee is een Japanse groene thee waarvoor de hele bladeren van de theeplant worden vermalen tot een fijn poeder. Daardoor bevat de thee tot vijf keer meer antioxidanten dan gewone groene thee. Matcha thee werkt kalmerend, verhoogt geheugen en concentratie, geeft meer energie, ontgift het lichaam, versterkt het immuunsysteem en verbrandt calorieën. De bereiding is ook anders dan die van gewone thee: doe een theelepel matchapoeder in een ruim kommetje, voeg 50-90 ml gekookt water dat is afgekoeld tot 80 graden toe en klop het 20 seconden met een (bamboe) klopper tot het schuimig is.

Eet meer vet

Veel mensen denken nog steeds dat je van vet dik wordt. Uit onderzoek is echter gebleken dat vetten juist belangrijk zijn voor het lichaam omdat ze veel energie leveren en zorgen voor een betere verbranding van lichaamsvet als je gaat bewegen. Bovendien zorgen vetten ervoor dat vitamines A, D, E en K beter worden opgenomen door het lichaam. Het gaat dan wel om de onverzadigde vetten die van nature voorkomen in vette vis, noten, plantaardige olie, avocado en eieren. Met name de omega 3-vetzuren in vette vis zijn onmisbaar voor het lichaam. Wie niet wekelijks verse vette vis eet, kan de omega 3-vetzuren ook aanvullen met visoliecapsules.

Slapend slank

Zo simpel is het helaas niet, maar uit onderzoek is wel gebleken dat voldoende slaap belangrijk is als je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven. Wie te weinig slaapt heeft vijf procent meer kans om dikker te worden dan mensen die genoeg slapen. Tijdens de slaap maakt je lichaam namelijk hormonen aan die de eetlust reguleren én groeihormonen die belangrijk zijn voor de hoeveelheid energie die je beschikbaar hebt overdag.

Natuurlijke vetverbrander

Appelazijn wordt gemaakt van gegiste appels en bevat mineralen, vitaminen en cholesterolverlagende pectine. Het werkt vochtafdrijvend en ontslakkend en bevordert de spijsvertering en stofwisseling. Daardoor verbrand je meer calorieën en heb je minder trek in zoetigheid. Neem maximaal drie keer per dag 2 tot 3 eetlepels, eventueel verdund met water of appelsap.

Kijk voor meer tips in het augustus/september nummer van LandIdee, nu in de winkel en te bestellen via www.vipwinkel.nl