Cactus is  hip én stoer, en past prachtig in de stijltrend van drukke geometrische motieven, maar is tegelijk de rust zelve. Je bepaalt zelf hoe bont en grafisch je het wilt hebben met dit Lego-ontwerp.

Het gladde oppervlak van de bouwsteentjes contrasteert mooi met de stekels van Cactus. En de kleuren van de bouwsteentjes maken dit licht prikkelbare type meteen minder streng. Cool en krachtig en echt waar, je maakt het in een kwartiertje.

wat heb je nodig cactus
Dit heb je nodig:

● Een cactus (op de foto zie je een Opuntia)
● Diverse kleuren Legoblokjes
● Stevig plastic zakje
● Houten plaatje als bodem
● Handschoenen

Zo maak je het:
Stap 1
Meet de pot van de cactus (vaak staat de potmaat op de onderkant vermeld) en neem dat als uitgangspunt voor de te bouwen pot. Het mag nauw aansluiten, cactus is een kalme groeier. Zaag een vierkantje ter grootte van je ontwerp, bouw hierop in verschillende kleurlagen de sierpot.
cactus lego stap 1-2
Stap 2
Hang het plastic zakje over de op één na laatste rand met blokjes en klem het vast met de laatste rand. Wie houdt van stevigheid, lijmt de onderkant vast op het houten vierkant.
mooiwatplantendoen-stap-3
Stap 3
Haal de plant uit de plastic pot, stop hem in de sierpot en vul aan met cactusgrond. Mocht je dat niet voorhanden hebben, mix dan 2 delen zand met 1 deel potgrond: cactus houdt niet van grond die veel vocht vasthoudt.  Gun Cactus en zijn vrolijke pot een beetje levensruimte, dat versterkt het effect van de combinatie.