Als het buiten koud is, is aardappelsoep met witlof een aangename maaltijd. Aardappelsoep maak je gemakkelijk zelf.
Dit recept is geschikt voor 4 personen
Ingrediënten aardappelsoep
500 g bloemige aardappelen
1 sjalotje
1 knoflookteentje
1 stronkje witlof
2 el olijfolie
200 ml droge witte wijn
600 ml groentebouillon
4 takjes tijm
150 ml room
zout
witte peper
2 el yoghurt
peterselie of tuinkers voor de garnering
Bereiding aardappelsoep met witlof
Schil de aardappelen, pel het sjalotje en het knoflookteentje en snijd alles in blokjes.
Was het stronkje witlof, maak het schoon, verwijder de harde kern en snijd in repen.
Bak alles 2-3 minuten in hete olie aan.
Blus met witte wijn, laat alles wat inkoken en voeg de bouillon toe.
Voeg de tijmblaadjes toe en kook ze ongeveer 25 minuten op een zacht vuur mee.
Pureer de soep dan met de stafmixer en roer de room erdoorheen.
Breng met zout en peper op smaak en eventueel wat andere kruiden.
Garneer de soep met wat yoghurt en peterselie of tuinkers en dien op.
Bereidingstijd: 15 minuten ǀ Kooktijd: 30 minuten
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…