Als het buiten koud is, is aardappelsoep met witlof een aangename maaltijd. Aardappelsoep maak je gemakkelijk zelf.
Dit recept is geschikt voor 4 personen
Ingrediënten aardappelsoep
500 g bloemige aardappelen
1 sjalotje
1 knoflookteentje
1 stronkje witlof
2 el olijfolie
200 ml droge witte wijn
600 ml groentebouillon
4 takjes tijm
150 ml room
zout
witte peper
2 el yoghurt
peterselie of tuinkers voor de garnering
Bereiding aardappelsoep met witlof
Schil de aardappelen, pel het sjalotje en het knoflookteentje en snijd alles in blokjes.
Was het stronkje witlof, maak het schoon, verwijder de harde kern en snijd in repen.
Bak alles 2-3 minuten in hete olie aan.
Blus met witte wijn, laat alles wat inkoken en voeg de bouillon toe.
Voeg de tijmblaadjes toe en kook ze ongeveer 25 minuten op een zacht vuur mee.
Pureer de soep dan met de stafmixer en roer de room erdoorheen.
Breng met zout en peper op smaak en eventueel wat andere kruiden.
Garneer de soep met wat yoghurt en peterselie of tuinkers en dien op.
Bereidingstijd: 15 minuten ǀ Kooktijd: 30 minuten
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…