Deze vrolijke, mooie blauwe, gesuikerde bloemetjes van het komkommerkruid (borage) zijn heel decoratief én lekker op taarten, desserts en op brood! Er zijn twee manieren om de bloempjes te suikeren, allebei even goed én even lekker.

Ingrediënten gesuikerde borage
20 boragebloemetjes
1 eiwit (van een groot ei)
1 eetlepel water
zeer fijne kristalsuiker
ook nodig: 2 vellen bakpapier

Bereiding I:
Klop het eiwit los (maar niet stijf) met het water.
Doop de bloemetjes één voor één in het eiwitmengsel tot ze doordrenkt zijn.
Leg ze op enige afstand van elkaar op een vel bakpapier op het aanrecht.
Bestrooi ze met de suiker.
Laat ze nu ter plekke heel goed drogen.

Bereiding II:
De tweede manier is precies hetzelfde als hierboven, alleen het drogen gaat anders:
Breng ze voorzichtig met een pincet over op een bakplaat die je met het tweede vel bakpapier hebt bekleed.
Droog de bloemen in een oven van maximaal 35° C tot ze kurkdroog zijn en laat ze buiten de oven afkoelen.
Prachtig om er taart of ijs mee te garneren.

Gesuikerde borage bewaren
Schud de overtollige suiker voorzichtig van de bloemetjes. Bewaar ze tussen vetvrij papier in een goed afgesloten trommel. Zet die op een koele, donkere plaats. Zo blijven ze nog een tijdje goed!

Ook lekker: gepekelde komkommer met borage!