Pizzaliefhebber? Probeer dan deze bijzondere versie met aardappelen, pastinaak en prosciutto eens. Lekker anders!

Onderstaand recept is geschikt voor 4 personen.
Bereidingstijd: 45 minuten Rusttijd: 1 uur Baktijd: 25 minuten

Ingrediënten
Voor het deeg 1 blokje verse gist (42 g), 600 g bloem, 1 tl zout, 50 ml olijfolie, bloem voor het bestuiven van het werkblad
Voor het beleg 400 g Fingerling-aardappelen (vastkokende aardappel, ook ‘Muizen’ of ‘Ratte’ genoemd), 400 g pastinaken, 4 uien, 3 takjes rozemarijn, vet voor de bakplaten, 16-20 plakjes prosciutto, peper uit de molen, 4 el olijfolie om over de pizza’s te druppelen

Bereiding Los de gist voor het deeg op in 300 ml lauwwarm water. Meng de bloem met zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en giet het gistmengsel en de olijfolie in het kuiltje. Meng met de kneedhaak van de mixer alle ingrediënten tot een glad deeg en kneed het deeg op het met bloem bestoven werkvlak nog eens 10 minuten met de handen. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats 1 uur rusten.

Verwarm de oven voor op 200 °C boven- en onderwarmte. Schil de aardappelen en de pastinaken en snijd ze in dunne schijfjes. Pel de uien en snijd ze in fijne reepjes. Was de rozemarijn, schud droog en trek de naalden van de takjes. Verdeel het deeg in vier gelijke porties en rol het op het met bloem bestoven werkblad in de grootte van de bakplaten (of pizzaplaten) uit. Leg het deeg op de ingevette platen. Verdeel de prosciutto, ui, pastinaak- en aardappelschijfjes over het deeg. Bestrooi met de rozemarijnnaaldjes, kruid met peper, druppel wat olijfolie op de pizza’s en bak ze ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de pizza’s in stukken en dien op.

Anderen lezen ook:  Gevulde paprika’s