Dat een koele slaapkamer goed voor ons is, dat weten we. Maar geldt dit ook als het vriest of kun je (tijdens het slapen) het raam dan beter dicht houden?

Koele kamer

De ideale temperatuur voor de slaapkamer ligt tussen de 16 en 18 graden. Vaak zetten we ’s nachts een raampje open om de lucht in de slaapkamer fris en koel te houden. Maar als het vriest, blijkt het toch verstandiger om het raam ’s nachts dicht te houden. Dat adviseert dermatoloog Thomas Maselis van de KU Leuven in ieder geval.

Het zal in de slaapkamer nooit gaan vriezen, maar de koude lucht als het vriest is niet zo goed voor onze huid. Normaal gesproken is de luchtvochtigheid in onze slaapkamer namelijk zo’n 61%. De ijskoude buitenlucht is een stuk droger en bevat maar zo’n  20% vocht. Hierdoor kan onze huid sneller uitdrogen en wordt de kans op kloofjes en gebarsten lippen een stuk groter.

Hydrateren

Kies je ervoor om toch het raam open te houden tijdens het slapen, zorg dan dat je je huid en lippen met een vettige en hydraterende crème insmeert. Die beschermt je huid tegen uitdroging.

Aloë vera

Ook de natuur biedt voldoende hulpmiddelen om onze huid te verzorgen. Een goed voorbeeld daarvan is Aloë vera. Je kunt gewoon een stukje van de plant afsnijden en het sap op je huid smeren. Het kalmeert en voedt de huid en versnelt het genezingsproces.

Hier vind je nog meer geneeskrachtige planten!