Pompoen in zoetzuur is een heerlijk bijgerecht. Geschikt voor lunch en avondeten.

Deze ingrediënten zijn geschikt voor ongeveer 2,5 l zoetzuur

Ingrediënten

Bereiding pompoen in zoet zuur

Schil de pompoen, verwijder draden en zaden, en snijd het vruchtvlees in stukjes. Was de citroen en sinaasappel.
Schil ze heel dun (zonder de witte velletjes) en snijd de schillen weer in dunne reepjes of gebruik een zesteur.
Pers citroen en sinaasappel uit.
Breng in een grote pan azijn, suiker, schilletjes, sap, kaneelstokjes en kruidnagels aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de pompoenblokjes toe en laat ze glazig en gaar worden.
Zorg dat het mengsel niet kookt, maar tegen de kook aan blijft.
Giet de hete massa in de schoongemaakte potten (zie recept Pompoen chutney) en draai meteen het deksel er op.
Zet ze een paar minuten omgekeerd op een doek, draai ze dan weer terug en laat ze afkoelen.

Wist je dat pompoen een goede vleesvervanger is? Je leest hier waarom.