Pompoenen zijn niet alleen mooi, ze smaken ook nog eens heel lekker. Welke pompoenen je waarvoor gebruikt en hoe? We zochten het voor je uit!

muskaatpompoen

1. Muskaatpompoen

Heeft een nootachtige, kruidige smaak die een beetje doet denken aan nootmuskaat. Hij is geschikt om te bakken, in ovenschotels en soepen.

flespompoen

2. Flespompoen

Butternut squash, zo luidt de Engelse naam van deze pompoen met veel vruchtvlees en weinig pitten. De flespompoen is geschikt voor in soepen en om te braden en bakken, maar smaakt rauw ook heerlijk.

Kabocha pompoen

3. Kabocha

Deze pompoen wordt ook wel groene Hokkaido genoemd. Het is een Japanse pompoensoort die, als hij wordt gekookt, doet denken aan zoete kastanjes, ook qua structuur.

Spathettipompoen

4. Spaghettipompoen

Het zoete, nootachtige vruchtvlees van deze pompoen valt in dunne vezels uit elkaar als je hem kookt. De slierten hebben wat weg van spaghetti.

5. Hokkaido

De geliefde Hokkaido met het wrattige steeltje heeft een eetbare schil en is veelzijdig inzetbaar.

Maak bijvoorbeeld deze heerlijke pompoenpannenkoeken.

pompoenenpannenkoek