IJsjes eten is altijd een feest! Vooral deze zelfgemaakte ijsjes zijn om je vingers bij af te likken. En ook nog eens heel gezond.

 

Benodigdheden voor 6 ijsjes:
vormpjes en stokjes
circa 250 – 300 g (volle) yoghurt of sap
circa 250 – 300 g fruit
eventueel 2 el (poeder)suiker, stevia of maak de ijsjes zoet door gepureerde banaan toe te voegen
diepvries

Tip Griekse yoghurt doet het heel goed in deze ijsjes!

bosbessen-ijsjes

1. Bosbessen-yoghurtijsjes
Meng de yoghurt en de bosbessen door elkaar in een grote kom. Houd de bosbessen heel of pureer alles in een blender/keukenmachine tot een massa; het is net wat je lekker vindt. Wij hebben een aantal bosbessen heel gelaten. Giet het mengsel in de vormpjes, steek het stokje erin en zet ze minimaal 4 uur in de diepvries. Wil je laagjes? Schenk dan eerst de yoghurt in de vormpjes en daarna het mengsel met bosbessen.

aardbeienijsjes---shutterst

2. Aardbeien-waterijsjes
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en doe ze samen met het water en de suiker in de blender. Eventueel kun je wat water vervangen door vruchtensap. Pureer het tot een gladde massa. En vul de ijsvormpjes met het mengsel. Steek de stokjes in de vormpjes en zet minimaal 4 uur in de diepvries.

kiwi-ijsje---shutterstock_4
3. Kiwi-waterijsjes
Schil de kiwi’s en snijd ze in plakjes. Doe twee schijfjes kiwi in een vormpje en giet er water of (een mengsel van) perensap of andere vruchtensap overheen. Natuurlijk kun je het water ook vervangen door yoghurt, het is maar net wat je lekker vindt. Voeg eventueel suiker toe en steek de stokjes in de ‘ijsjes’. Zet ze minimaal 4 uur in de diepvries.

frambozenijsjes

4. Frambozen-yoghurtijsjes
Dit is echt een geweldige combinatie! De bijzondere smaak van de frambozen doet het goed in combinatie met de volle, zachte yoghurt. Meng de frambozen met de yoghurt en eventueel de suiker in een grote kom. Pureer de frambozen eventueel. Doe de stokjes erin en zet de ijsjes minimaal 4 uur in de diepvries.

chocolade koffieijsjes

5. Chocolade-koffie-ijsjes
Dit is eigenlijk een soort ijskoffie op een stokje: lekker!
Doe wat koffiebonen in de vormpjes. Meng de yoghurt met een scheutje chocoladesaus in een kom, voeg eventueel karamelsaus naar smaak toe. Natuurlijk kun je ook kant-en-klare chocoladevla of -yoghurt gebruiken.

ijsklontjes met fruit

6. Vrolijke ijsklontjes!
Zien deze ijsklontjes er niet supervrolijk uit? Je maakt ze heel gemakkelijk:  doe wat frambozen en de bloempjes van komkommerkruid in een ijsblokjesvorm. Giet er water overheen en laat ze een nacht in de diepvries staan.

Ook lekker: water met fruit en kruiden 

water met fruit

 

Of wat dacht je van deze eenvoudige, maar lekkere ijsjes:

watermeloen ijsjes