In de herfst schitteren pompoenen met hun prachtige kleuren en bijzondere vormen. De reuzenbes – dat is de pompoen feitelijk –  is niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens heerlijk in de keuken. Denk bijvoorbeeld eens aan butternut-pompoensoep.

Onderstaand recept is geschikt voor 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:
Een butternut-pompoen van ongeveer 1 kilogram.
1 liter groentefond
1 eetlepel citroensap
Chilivlokken naar smaak
5 eetlepels bieslookrolletjes
Zure room
Zout
Peper

Bereiding pompoensoep
Schil de pompoen, halveer hem en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukken.
Doe de stukken in een pan en giet de groentefond erbij. Breng het aan de kook en kook met de deksel op de pan op een laag vuur in ongeveer 25 minuten gaar.
Pureer daarna de pompoen en breng met zout, peper, citroensap en chilivlokken op smaak.
Meng er 3 eetlepels bieslookrolletjes door. Schep de soep in kommen en garneer elke portie met 1 eetlepel zure room en de overgebleven bieslookrolletjes.

Smakelijk!

Nog meer lekkere gerechten met pompoenen vind je hier!