Zin in iets zoets, maar ook iets gezonds? Probeer deze pompoenpannenkoeken! Dit Antilliaans recept smaakt lekker op warme en koude dagen.

Ingrediƫnten
500 g pompoen
snufje zout
2 eieren
200 g bloem
200 ml melk
1 el kaneelpoeder
1 el bakpoeder
3 el suiker
ca 100 g rozijnen (naar smaak)
voor het bakken: 1 el plantaardige olie

Bereiding pompoenpannenkoeken
Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Kook de pompoen in ongeveer 10 minuten gaar, voeg een snufje zout toe en prak het vruchtvlees met een vork, pureer het met een staafmixer of in een keukenmachine.
Voeg de twee eieren, de bloem, melk, kaneel, het bakpoeder, de suiker en de rozijnen toe aan de puree.
Mix het geheel tot een glad beslag.

Verwarm de olie in een koekenpan en schep drie eetlepels beslag in de pan. Zo krijg je drie kleine pannenkoekjes.

Tip: Lekker met roomkaas, stroop en geroosterde pompoenpitten. Maar ook met (boter en) suiker zijn ze heerlijk!

Meer met pompoen? Probeer dan eens pompoensap!