Wat eiwitten en vers fruit: het zijn de basisingrediënten van een heerlijke zomerse pavlova! Feestelijk en zo gemaakt!

Ingrediënten pavlova
6 eiwitten
snufje zout
350 g kristalsuiker
1 el maizena
3 el siroop (smaak naar keuze)
Eventueel 1 el (frambozen)azijn

Ingrediënten voor de garnering
500 ml slagroom
1 el suiker
350 g vers fruit
Eventueel 2 el aardbeien- of bosvruchtenjam, of een andere smaak naar keuze (abrikozenjam is ook erg lekker!)

Bereiding pavlova met verse vruchten
Verwarm de oven voor op 140 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken hier eventueel een ronde vorm op.
Klop de eiwitten en het snufje zout met een mixer stijf in een vetvrije (!) droge kom.
Voeg de suiker in delen toe.
Blijf kloppen tot de suiker is opgelost en het schuim mooi glanst en pieken vormt. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Spatel de maizena, de siroop en eventueel de (frambozen)azijn door het mengsel.
Verdeel het schuim of meringue in een cirkel op het bakpapier.
Plaats de bakplaat in de oven.
Laat de pavlova in circa twee uur mooi uitdrogen.
Zet de oven uit en laat de pavlova nog een halfuurtje afkoelen in de oven. Laat hem helemaal afkoelen op een rooster.
Was het verse fruit en laat het uitlekken op een vergiet.
Haal de pavlova voorzichtig los van het bakpapier.
Leg hem op een mooie schaal en smeer er eventueel wat heerlijke jam op.
Klop de slagroom stijf.
Verdeel de slagroom over de jam of pavlova en garneer de pavlova met wat vers fruit.

Eetsmakelijk!

In het Heel Holland Bakt boek vind je nog meer heerlijke recepten!