Chrysanten zijn niet alleen mooi, ze zijn ook nog eens heel lekker. Probeer deze feestelijke chrysanten cheesecake van mooiwatbloemendoen.nl, maar eens! 

Ingrediënten chrysanten cheesecake
400 gram volle roomkaas
35 gram gezeefde bloem
150 ml. bio room
Snufje zout
150 gram witte fairtrade chocolade fijngehakt
75 gram boter
Schil/sap van 2 bio citroenen
½ rol digestive biscuitjes in fijne kruimels/poeder
2 vanillestokjes (uitgeschraapt)
3 eetlepels gedroogde chrysant*
3 vrije uitloopeieren
Verste Garland chrysanten* bloemblaadjes (±40)
60 gram suiker

chrysanten cheesecake

Bereiding chrysanten cheesecake
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng met de gesmolten boter tot er een soort plakkerig ‘zand’ ontstaat.
Verfrommel een stuk bakpapier en spreid het mengsel uit in een ronde springvorm.
Verdeel het over de bodem en druk gelijkmatig en heel stevig aan.
Verwarm de room (niet koken) in een pannetje met de gedroogde chrysanten en laat minimaal 1 kwartier trekken.
Proef of de bloemen op smaak zijn.
Zeef de room en doe dit terug in de pan.
Verwarm opnieuw zachtjes met de witte chocolade erbij tot het gesmolten en egaal is.
Klop de eieren met de suiker, uitgeschraapte vanille, citroensap en rasp en snuf zout met een mixer tot luchtig. – Voeg dan de roomkaas toe en meng goed. Voeg vervolgens het witte chocolademengsel toe en de verse bloemblaadjes. – Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm met de bodem. – Bak de cheesecake in een voorverwarmde oven van 150 graden ongeveer 45 minuten (en nog 10 minuutjes extra als het midden nog niet stevig is). – Garneer de cheesecake als deze is afgekoeld met extra verse bloemblaadjes en snijd met een warm schoon mes strakke punten.

Anderen lezen ook:  Onweerstaanbare worteltjestaart

chrysanten cheesecake

* Gedroogde eetbare chrysanten zijn het beste te verkrijgen in september bij de Chinese toko.
LET OP Check bij het verkooppunt altijd of het eetbare chrysanten.