Met deze klassieke pavlova verras je iedereen! Hij ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook een echte traktatie. Dit recept is geschikt voor een springvorm van 20 centimeter.

Bereidingstijd: 40 minuten ǀ Baktijd: 2 uur

Ingrediënten
Voor de meringue

3 eiwitten
mespunt zout
100 g suiker
10 druppels citroensap
100 g poedersuiker (gezeefd )
Voor room en coulis
150 g Griekse yoghurt
125 g mascarpone
2 el poedersuiker (gezeefd)
1 tl vanillearoma (of het merg van ½ vanillestokje)
1 of 2 passievruchten
Voor de harde noga en sesam
60 g suiker
30 ml water
10 g wit sesamzaad
25 g zwart sesamzaad

Bereiding klassieke pavlova met passievrucht-yoghurt en sesam
Maak de meringue (zie basisrecept Franse meringue).
Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken hierop een cirkel van 20 cm doorsnede. Verwarm de oven voor tot 100 °C.
Verdeel de meringue over de cirkel in een 4 cm dikke laag.
Bak de meringuebodem 2 uur in de oven.
Laat hem afkoelen op een (taart)rooster.

Klop de yoghurt met de mascarpone.
Roer de poedersuiker en het vanillearoma (of merg) erdoor.
Snijd de passievrucht(en) doormidden en lepel het vruchtvlees met het sap eruit en vang dit op in een kommetje.

Verwarm de suiker met het water in een steelpan met dikke bodem op laag vuur.
Roer met een houten lepel tot de suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur zodra de siroop borrelt en begint te karamelliseren.
Roer het zwarte en witte sesamzaad erdoor. Roer snel.
Het mengsel moet mooi homogeen zijn.
Schenk het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de noga in stukjes zodra hij hard is.

Anderen lezen ook:  Recept socca met witte dovenetel

Verdeel het yoghurt-mascarponemengsel over de meringuebodem, maar laat een smal randje vrij.
Verdeel hierover het binnenste van de passievrucht(en).
Bestrooi de meringuetaart tot slot met de stukjes harde noga.

pavlova en meringue

Op zoek naar nog meer lekkere nagerechten en taarten? Je vindt het in het boek Pavlova & Meringue van Lene Knudsen kost € 8,95, ISBN 9789461431271
Meer info: www.goodcook.nl