Mmmm, deze kerstkoekjes sterren zijn écht onweerstaanbaar. Daarnaast zien ze er ook nog eens heel feestelijk uit. Dit recept is geschikt voor circa 100 koekjes.

Ingrediënten kerstkoekjes sterren

Voor het deeg:

  • 150 g gepelde amandelen
  • 350 g bloem
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • 180 g zachte boter
  • 130 g suiker
  • 2 el vanillesuiker
  • bloem voor het werkblad

Bereiding kerstkoekjes sterren

Hak de amandelen fijn. Doe ze samen met de overige ingrediënten voor het deeg in een kom en verwerk ze met de kneedhaak van de mixer tot een soepel deeg.

Kneed het deeg, indien nodig, nog een beetje met de handen. Wikkel het deeg in folie en leg het 2 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden circulatielucht. Bekleed 1-2 bakplaten met bakpapier. Rol het deeg in porties op een met bloem bestoven werkblad circa 5 mm dik uit. Steek de sterren uit en leg ze op de bakplaat. Bak ze circa 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Trek ze daarna met het bakpapier van de plaat en laat ze afkoelen.

Smaken deze kerstkoekjes sterren naar meer? Probeer dan ook eens deze sinaasappel-kaneel-sterren.

 

De links naar Bol.com in dit artikel zijn affiliate links.