Heb je zin in iets romigs maar ook iets waar je echt je tanden in kunt zetten? Deze stroopwafeltjestaart biedt uitkomst. De combinatie van de zoete romige roomkaas met slagroom en de harde bite van de stroopwafels is heerlijk. En daarnaast is de taart zo gemaakt.

Voor 1 springvorm (circa 22 cm)

Je kunt een bestaande biscuitbodem kopen, maar hem zelf maken is natuurlijk veel lekkerder.

Ingrediënten voor de bodem van de stroopwafeltjestaart:
 2 eieren
60 gr suiker
zakje ( 8 gr) vanillesuiker
snufje zout
40 gr bloem
20 gr maizena
Bereiding bodem:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Besmeer de vorm met boter ( bestuif eventueel met wat extra bloem)
Het deeg:
Splits de eieren, klop de dooiers met de suiker en het zout luchtig.
Zeef de bloem en de maïzena en roer deze door de eierdooiermassa.
Klop de eiwitten stijf. Leg het dooiermengsel op het stijfgeslagen eiwit en schep alles voorzichtig door elkaar heen.
Doe het mengsel in de bakvorm.
Bak de biscuitbodem in een voorverwarmde oven ( 200 graden) in 20 minuten lichtbruin.
Haal de bodem uit de vorm en laat deze uitdampen en koud worden.

Ingrediënten voor de vulling van de stroopwafeltaart:
400 gram zachte roomkaas (Bijvoorbeeld Monchou)
1,5 pak stroopwafels
1 pak kleine stroopwafeltjes
40 gram basterdsuiker
400 tot 500-ml slagroom
2 zakjes klopfix
Bereiding:
Hak of snijd de (grote) stroopwafels in kleine stukjes. Ongeveer anderhalf pak.
Klop de slagroom en de klopfix stijf.
Voeg hier de roomkaas, basterdsuiker en vanillesuiker aan toe. Klop alles goed door elkaar heen. Voeg naar smaak eventueel nog wat suiker toe. Hierna voeg je de stroopwafelsstukken toe aan het mengsel. Roer het door elkaar en je taart is al bijna klaar.
Giet het mengsel over de bodem. (Zorg dat de randen van de bakvorm goed ingevet zijn met boter.)
Met de kleine stroopwafels garneer je de taart naar eigen smaak en creatief inzicht.
Laat hem ongeveer een uurtje opstijven in de koelkast et voilà. Laat de visite maar komen! Of geniet er natuurlijk lekker zelf van.

Anderen lezen ook:  Siroop van paardenbloemen

Eigenlijk is deze taart een variatie op de klassieke MonChoutaart met een Bastogne bodem en decoratieve kersen. Deze deed én doet het altijd goed op een verjaardag. Naast deze taart kun je nu dus een keer wat anders presenteren aan je gasten: De stroopwafeltjestaart. Gegarandeerd dat je geen stukje overhoudt. Vergeet daarom tussen het bakken door niet af en toe te proeven van de heerlijke mix van smaken.

Variatie op de stroopwafeltaart
Houd je niet van stroopwafels? Gebruik dan in plaats van stroopwafels: bokkenpootjes, oreokoekjes of je andere lievelingskoekjes!