Gedroogde cherrytomaatjes op olie zijn een lekkere toevoeging aan allerlei gerechten of als hapje bij de borrel!

Dit recept is geschikt voor 4 potjes (à circa 250 gram)

Ingrediënten
1-2 handvol kruiden (bijv. oregano, rozemarijn)
2 kg cherrytomaatjes
zeezout
peper uit de molen
3-4 takjes tijm
3-4 teentjes knoflook
8 verse laurierbladeren
circa 250 ml olijfolie

Bereiding gedroogde cherrytomaatjes op olie
Verwarm de oven voor op 110 graden circulatielucht.
Spoel de kruiden af, schud ze droog en hak ze fijn.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met zout, peper en de kruiden en laat ze ongeveer 6-8 uur in de oven drogen.
Steek gedurende de droogtijd een houten lepel tussen de deur van de oven en draai de tomaatjes ongeveer om het half uur om.
De tomaatjes mogen na het drogen niet taai zijn en ook niet meer te vochtig.
Laat ze na het bakken afkoelen.
Spoel de tijmtakjes af, schud ze droog en scheur de takjes los.
Pel en halveer de knoflookteentjes.
Doe de tijm, knoflook en laurierbladeren met de tomaten in lagen in schone potten. Vul op met olie en laat alles goed afgesloten ongeveer een week trekken.

Tip: Koel en donker bewaard zijn de tomaten ongeveer 6 weken houdbaar.

Bereidingstijd: 30 minuten ǀ Baktijd: circa 8 uur