Sri Lanka, 16-daagse rondreis, met het magazine Tuinseizoen van 11 t/m 26 november 2017

Vindt u het ook zo heerlijk om de zomer te verlengen en mee te gaan op deze prachtige rondreis naar Sri Lanka?
Sri Lanka heeft aan bezienswaardigheden alles wat u maar kunt bedenken: zoals de overweldigende natuur, cultuur en authentieke theeplantages. In het binnenland van Sri Lanka vindt u de ‘culturele driehoek’. Hier vindt u de archeologische en culturele bezienswaardigheden van meer dan 2500 jaar oud. Onze zeer ervaren reisleider Will Christiaanse zal u tijdens deze reis van het magazine Tuinseizoen begeleiden en u alle moois van Sri Lanka laten zien.

Rondreis naar Sri Lanka

Dag 1: 11 november  Amsterdam – Colombo

U vliegt van Amsterdam naar Colombo in Sri Lanka via Doha.

Dag 2: 12 november  Vliegveld – Colombo

Aankomst op de luchthaven van Colombo-Sri Lanka.  Transfer naar het hotel in Colombo.
In de middag een stadstoer door Colombo: Colombo is een fascinerende stad, niet alleen vanwege de mix van Oost en West, maar ook die van het verleden en heden. Het is de commerciële hoofdstad van de provincie. Bezienswaardigheden zijn: hindoetempels, kerken, het oude parlementsgebouw, de dierentuin, musea en kunstgalerijen. We bezoeken ook het Viharamahadevi park. De namiddag heeft u vrij te besteden.
Diner en overnachting in Pegasus Reef hotel in Colombo.

Dag 3: 13 november  Colombo – Gampaha – Habarana

Dambulla Rock Tempel
Na het ontbijt vertrek naar Habarana. Onderweg bezoek aan de Botanische tuin in Gamapaha en de bloemkwekerij in Yakkala. We bezoeken verder de Dambulla Rock Tempel.
De voor de Tamils gevluchte koning Valagam Bahu vond hier zijn ideale schuilplaats. Toen hij later de stad heroverd had, liet hij uit dankbaarheid de grotten ombouwen tot tempels. De koningen die na hem kwamen sierden de grotten op met talloze Boeddhabeelden en schitterende fresco’s, waarvan de oudste ruim 2000 jaar oud zijn!
Diner en overnachting in Sorowwa Hotel in Habarana.

Dag 4: 14 november  Habarana – Anuradhapura – Mihintale – Habarana

Vandaag bezoeken we de oude stad Anuradhapura. Deze plaats bestaat uit de antieke ruïnestad met cultuurhistorische monumenten en de moderne nederzetting. We zien de beroemde opgravingen, het ‘lovers-tempeltje’, de ‘bo-tree’, een van de oudste bomen ter wereld, de indrukwekkende stupa Ruwanmelisseya en oude restanten uit een bloeiend verleden.
Verder bezoek aan de tempel van Mihintale waar in de 2e eeuw voor Christus het Boeddhisme in Sri Lanka werd gebracht. Er is een trap van 1.840 treden van granieten platen die tot een top leidt met een prachtig uitzicht.
Diner en overnachting in Sorowwa Hotel in Habarana.

Dag 5: 15 november  Habarana – Polonnaruwa – Habarana

Rondreis Sri Lanka

In de ochtend staat er een citytoer door de indrukwekkende ruïnestad Polonnaruwa op het programma. Hier vinden we de restanten van het koninklijk paleis, zoals het bad, de beroemde liggende Boeddha en het schitterende beeld van koning Parakramabahu. Rondom de stad liggen eindeloze rijstvelden. ‘s Middags bezoekt u een landbouwboerderij.
Diner en overnachting in Sorowwa Hotel in Habarana. 

Dag 6: 16 november  Habarana – Sigiriya – Habaran

Deze dag staat in het teken van Sigiriya die bekend staat om de beroemde Leeuwenrots, één van de meest imponerende plaatsen van Sri Lanka; hierbij zien we de resten van fresco’s. Bovengekomen zien we de restanten van het paleis en kunnen we genieten van een fenomenaal panorama.

sri-lanka

‘s Middags een excursie naar Minneriya National Park. U maakt een tocht door het park dat bekend staat om de wilde olifanten en watervogels. Met wat geluk ziet u tevens apen, herten, wilde zwijnen en luipaarden.
Diner en overnachting in Sorowwa Hotel in Habarana.

Dag 7: 17 november Habarana – Matale – Kandy

Na het ontbijt bezoek aan het Hillock Ritigala natuurreservaat. Daarna door naar Kandy. Onderweg bezoek aan Nalanda Gedige, Alu Vihare tempel, de kruidentuin en een batikfabriek in Matale. In de avond kijken we naar een culturele voorstelling van traditionele Kandyan dansers en drummers.
Diner en overnachting in het Hotel Topaz in Kandy.

Dag 8: 18 november  Kandy – Peradeniya – Kandy

Botanische Tuin Kandy
Na het ontbijt bezoekt u Kandy. We bekijken de beroemde Tempel van de Tand en de wereldberoemde botanische tuinen met een schat aan exotische planten, bomen en struiken.
Diner en overnachting in Hotel Topaz in Kandy.

Dag 9: 19 november Kandy – Nuwara-Eliya

Theeplantages Sri Lanka                           
Vandaag naar Nuwara Eliya en gaan we dieper het bergland in. De groene heuvels van de theeplantages glijden voorbij. Hier komt de bekende Ceylonthee vandaan. We gaan naar een theeplantage en theefabriek en genieten van een kopje Ceylonthee.
Verder ziet u Nuwara Eliya-stad. Goed onderhouden gazons met hagen, een Anglicaanse kerk, een golfbaan en prachtige parken geeft deze plaats een sfeer van nostalgie. Ook bezoeken we een theelandgoed waar u de beste gearomatiseerde thee kunt kopen. ‘s Middags bezoek Hakgala botanische tuinen.
Diner en overnachting in het Grand Hotel in Nuwara Eliya. 

Dag 10: 20 november  Nuwara-Eliya – Horto Plains – Nuwara-Eliya

Deze dag gaan we naar Horton Plains Natuurpark, met mooie natuur met zijn vlakten, afgewisseld met dichte bossen en watervallen. World’s End is een speciale plek. Hier houdt de vlakte op; opeens is er een diepe klif. Een andere bekende plek is Bakers Falls. Deze waterval biedt met zijn ‘bruidsgordijn van water’ een fraai landschapsbeeld. In Horton Plains is een zeer diverse flora en fauna. Er leven o.a. vogels, insecten, kleurrijke vlinders, apen, herten, eekhoorns, wilde zwijnen en zelfs enkele luipaarden. De namiddag is vrij te besteden.

Rondreis Sri Lanka

Diner en overnachting in het Grand Hotel in Nuwara Eliya.

Dag 11: 21 november  Nuwara-Eliya – Yala – Kataragama

Elephant transit in Uydawalawe
Na het ontbijt vertrek naar Kataragama of Tissa. En route bezoek aan het Elephant transit in Uydawalawe. De voedertijd voor babyolifantjes levert altijd weer een vertederend schouwspel op. Daarna een korte stop in Yala National Park.
Diner en overnachting in Hotel Rosen in Katharagama.

Dag 12: 22 november Kataragama – Galle – Beruwala

Na het ontbijt vertrek naar Beruwala. Onderweg bezoek aan het vissersdorp Weligama en het Galle fort. In deze oude VOC-stad bezoeken we het beroemde en unieke Dutch Fortress uit de Nederlandse VOC-tijd, één van de best bewaarde forten in Azië uit deze koloniale periode. In de namiddag bezoekt u een schildpaddenopvang.

Diner en overnachting in een hotel in Eden Hotel in Beruwala.

Dag 13 en 14: 23 en 24 november Beruwala

Deze dagen heeft u vrij te besteden in Beruwala. Er wordt o.a. een excursie (optioneel) georganiseerd naar het Sinharaja regenwoud. U maakt een prachtige boottocht over de lagune van de Madu Ganga rivier/Balapitiya. Onderweg ziet u de mangroves en vele tropische vogels.
Diner en overnachting in Eden Hotel in Beruwala.

Dag 15: 25 november  Beruwala – Colombo – Vliegveld

Na het ontbijt heeft u vrije tijd. Na het diner laat in de avond vertrekt u naar de luchthaven.

Dag 16: 26 november  Colombo – Amsterdam

U vliegt van Colombo naar Amsterdam via Doha.

TOTALE REISSOM VAN DEZE ONVERGETELIJKE REIS: € 2.995.

Inbegrepen:
– Vlucht Amsterdam – Colombo v.v. met Qatar Airways met overstap in Doha
– Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
– Ruimbagage 30 kilo en 1 stuk handbagage van max. 10 kilo
– Rondreis per comfortabele touringcar met airconditioning
– Nederlandse reisleider Will Christiaanse
– 14 nachten verblijf in genoemde middenklasse hotels of vergelijkbaar
– Hotelverzorging op basis van half pension
– 2 x lunch en 1 x lunchpakket
– Culturele show in Kandy
– Het beschreven excursieprogramma
– Entrees volgens het excursieprogramma
Niet inbegrepen:
– Niet genoemde maaltijden en drankjes
– Niet genoemde excursies en entreegelden
– Fooien en koffergelden
– Reis- en annuleringsverzekering
– 1-persoonskamer toeslag: € 590

Boeken:
U kunt deze reis naar Sri Lanka boeken via internet. Ga naar www.kras.nl/GW5982 en vul uw gegevens in. Telefonisch boeken kan ook via 0900-9697 (15 cent p.m.). Vanuit België tel. 0031-73 599 98 88 (normaal tarief). Tui/Kras is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag 08.30-17 uur en zaterdag 09-14 uur.