Ziet dat er niet feestelijk uit, zo’n oranje pannenkoek? Vul ze naar hartenlust met je favoriete groente, of bak ze met alleen wat kaas of spek. 

Ingrediënten
2 oranje paprika’s
300 g bloem
3 eieren
400 ml melk
zout
peper
1 el olie

Voor de vulling:
600 g verse spinazie
100 g zachte geitenkaas
handje geraspte kaas

Bereiding paprikapannenkoeken 
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze in een ovenschaal en sprenkel er een klein beetje olijfolie erover. Rooster in een voorverwarmde oven (200 °C) een half uurtje, tot ze rimpelig zijn. Laat ze dan in de schaal afkoelen. Je hoeft de velletjes er niet af te halen, die mix je straks helemaal mee.
Mix de bloem met de eieren, melk, zout en peper tot een beslag. Met een staafmixer mix je nu de geroosterde paprika’s erdoor tot je een gelijkmatig beslag hebt.
Verhit een koekenpan met wat olie en bak er de pannenkoeken een voor een in. Ze hoeven niet goudbruin te worden, maar wel gaar. Leg ze apart en laat afkoelen.
De spinazie wok je even snel in een hete koekenpan of wok. Die hoeft alleen maar te slinken. Druk daarna zoveel mogelijk van het vocht eruit.
Besmeer een pannenkoek met wat geitenkaas, vul met de spinazie en rol op. Herhaal dit met alle pannenkoeken. Leg de opgerolde pannenkoeken in een ovenschaal en bestrooi met wat geraspte kaas naar keuze.
Tot hier kun je ook alles al voorbereiden en afgedekt koud wegzetten.
Verwarm net voor het opdienen je oven voor op 170 °C. Als de oven op temperatuur, zet je de ovenschaal erin en binnen een kwartiertje is alles lekker warm en de kaas gesmolten.

Anderen lezen ook:  Kerststol

Ook lekker: oranje tompouces of oranje muffins!

Bron: Tijd voor Paprika